Slide background

INFORMATII UTILE


MARCI NATIONALE
O marca poate fi solicitata spre inregistrare la nivel national in Romania la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci de orice persoana fizica sau juridica.

MARCI COMUNITARE
Marca comunitara consituie un sistem independent de protectie pe intreg teritoriul Uniunii Europene, nesubstituindu-se marcii nationale.
O marca solicitata spre inregistrare in Uniunea Europeana, prin Oficiul European pentru Armonizare a Pieţei Interne (Alicante) , va dobandi protectie in toate cele 28 de state membre si anume Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Croatia.

MARCI INTERNATIONALE
Organizaţia Mondială a Proprietăţii Industriale reglementeaza protectia marcii in ţările care fac parte din Aranjamentul şi/sau Protocolul de la Madrid.
Titularul va beneficia de protectia marcii in tarile membre Aranjamentului de la Madrid conform legislatiei marcilor din teritoriile respective.

Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra marcii pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inregistrarea, pe un termen de 10 ani de la data constituirii depozitului.Inregistrarea aduce cu sine interdictia , pentru terti, de a depune sau de a utiliza, fara autorizatie, indiferent sub ce forma, marca sau unul din elementele sale caracteristice, pentru aceleasi produse sau servicii.